Uncategorized

Spejderåret 2020

Kære spejdere, kære forældre.

Vi ønsker jer allesammen et godt nytår og takker for spejderåret 2019. Hermed lidt information omkring det nye år. Vi går ind i det nye årti med en ny mødestruktur.
Som ledere oplever vi tit at vi ikke kan nå de projekter vi gerne ville foretage os på et møde der varer halvanden time. Som regel går der lige et par minutter inden de sidste er mødt og man er kommet i gang, så skal projektet instrueres, og til sidst går der tid med at rydde op efter sig. Meget mere end en time er der så ikke til det egentlige spejderarbejde eller projekt.
Derfor har vi holdt en række ledermøder i de sidste uger og er kommet frem til at vi simpelthen må lave om på noget.

Ny mødestruktur:
Vi har således besluttet at vi fra 2020 vil mødes 2 mandage og en weekend* om måneden. På denne måde kan vi komme i gang med f.eks. større pioneringsprojekter, madlavning over bål og rigtig meget andet – der er så meget der ikke kan nås på en time…
For at gøre det så ment som muligt har vi besluttet at bibeholde – den første og den sidste mandag i hver måned, weekendmødet* bliver altid – den weekend der ligger tættest på d. 15.
(*Nogle af weekendmøderne er med overnatning, andre er uden, dette vil fremover altid fremgå af halvårsplanen. Se Spejderkalender 2020

Ny hjemmeside:
Vores nye hjemmeside vil vi gerne bruge som et redskab til generelle ting, som bl.a. relevante datoer for gruppens spejdere (møder, ture, løb mm) med angivelse af hvilke aldersgrupper disse er relevant for og henvisning til evt. eksterne sider med flere informationer osv. Derudover vil der findes detaljeret information omkring vores weekendmøder når vi nærmer os disse, videre vil der udkomme nyhedsbrev via mail.
Begge steder vil vi regelmæssigt komme med opdateringer omkring vores daglige spejderarbejde som f.eks. hvad vi har lavet på de sidste møder, hvilke løb der kommer i den nærmeste tid, hvad spejderne ellers kan tilmelde sig til osv.

I løbet af de første uger vil vi gennemgå vores respektive grupper på bl.a. WhatsApp og Facebook, derudover arbejder vi stadig på at samle aktuelle oplysninger som mailadresser mv., invitationer og informationer vil fortsat blive sendt ud igennem alle kanaler. Det kan dog være der bliver tilpasset nogle detaljer i løbet de næste måneder.
Tilmeldinger til ture eller andre arrangementer vil fremover ske via vores hjemmeside i stedet for på papir, formulartilmeldingsdelen på siden er næsten klar. Nytårsturen vil dermed være den sidste tilmelding i udfylder som i plejer.

Familiespejd:
Da vi har fået en del henvendelser i den seneste tid både fra forældre der allerede har spejdere i gruppen som også fra andre, er vi videre blevet enige om at vi som noget nyt i 2020 vil afprøve kræfter med familiespejd.
Vi starter op med vores første familiespejdmøde d. 15.02.2020, hjælp gerne med at sprede rygtet hos dem det kunne være relevant for.
Familiespejd er vores tilbud til dem der ikke kan være spejdere endnu grundet deres alder sammen med deres forældre, til hele familier, eller hvor vores spejdere kan have mor, far, oma, moffe, kammeraten eller hvem det så end skulle være, med til spejdermødet. Forudsætningen er at man har lyst til at være med – og jo, selvom møderne er tilrettelagt sådan at der også er plads til de mindste, kan man godt risikere at få beskidte fingre eller lignende, den fine kjole eller jakkesættet er ikke det bedste tøj at komme i.
Hold øje med vores plakater der vil komme op at hænge inden længe.
Familiespejdarrangementerne er gruppearrangementer (weekendmøder), så det er fællesmøder for både flok-, trop- og klanspejdere. Der vil være 4 familiespejdmøder i løbet af 2020.

Nyoptagelser i gruppen:
Sidst men ikke mindst har vi besluttet at fastlægge faste datoer hvor nye / interesserede kan komme til, da det simpelthen giver mere ro i gruppen og gør det nemmere for os at planlægge et fornuftigt program. Der vil være 4 optagelsesdage i løbet af året, næste gang er mandag, d. 27.01.2020.

I forlængelse af denne skrivelse finder en oversigt med alle mødedatoerne for første halvår 2020 og tilmeldingen til nytårsturen.